1 Şubat 2011 Salı

Saat Farkı Türkiye Dünya Saatleri Uluslararası Saat Farkları

Dünya saatleri ülkeden ülkeye göre değişir. Bir ülke ile diğer bir ülke arasındaki saat farkı aynı olmayabilir. Genellikle aynı coğrafi bölgelerde bulunan ülkelerin saat farkları arasında bir değişiklik olmaz. Ülkelere göre saat farkları kıtasal anlamda veye uzaklığa göre farklılık gösterebilir.

Uluslararası saat farkları dünyanın çeşitli bölgelerinde değişebilir. Örneğin Türkiye Hindistan Saat farkı 1 saat iken Amerika Türkiye saat farkı 7 saatten uzun olabilir. Bu Amerika'nın Newyork ve diğer bölgelerine göre değişiklik gösterir. Türkiye ve diğer ülkeler arası saat farkları kategorisinde 1 saatlik saat farklarına bakarsak Hollanda, İspanya, Almanya, Arabistan, Hindistan Japonya, Singapur, İsviçre ve daha onlarca ülkelerin saat farkı 1 saattir

Türkiye dünya saatleri arasında bir karşılaştırma yapıldığında; Japonya Türkiye saat farkı 1 saattir. Almanya Türkiye saat farkı 1 saattir. Hollanda Türkiye saat farkı 1 saattir.

Dünya ülkeleri zaman dilimlerine ayrılmıştır. Aynı zaman diliminde bulunan ülkelerde saatler hep aynıdır. Buna oranla Türkiye ve bu ülkelere göre saat farkları da birbirleriyle aynıdır. Her ülke tek zaman dilimi kullanır fakat bazı ülkeler yeryüzündeki konumları ve yüzölçümleri nedeniyle farklı zaman dilimleri kullanabilmektedir.Dünya saatleri ve dünya saat farkları bu nedenle kıtasal olarak aynı olmayabilir.

Saat farkı ülkelerin saat olarak birbirlerine farklarından hesaplanmaktadır. Eğer diğer ülkelere yolculuk yapmayı ve ticareti düşünüyorsanız ülkeler arası saat farkları konusunda araştırma yapmanız gerekebilir. Saat farkları genelde birbirine yakındır. Diğer kıtalarda bulunan ülkelerin saat farkları uzun olabilir. Örneğin Amerika Türkiye arası saat farkı gibi. Türkiye ile Amerika arasındaki saat farkı ortalama 6 saatten başlar ve ülkenin bölgelerine göre 12 saate kadar çıkabilir.

Dünya ülkelerinin saat farkları göze alındığında: Amerika, Japonya, Hindistan, Çin, Kore, Pakistan, Küba, Endonezya, Brezilya, Afganistan, Arjantin, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Bahamalar, Rusya, Belçika, Arabistan, Danimarka, Ermenistan, Fiji, Afrika, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İtalya, Kanada, Kıbrıs, Libya, Maldivler, Meksika, Mısır, Mauritius, Norveç, Panama, Polonya, Portekiz, Seyşeller, Singapur, Suriye, İsviçre, Tayland, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Venezuella, Yunanistan, Asya, Ortadoğu, Avrupa ve ABD'nin saat farkı ortalama 1 saat ile 12 saat arasında değişir.

ABD saat farkı ile çinle saat farkı arasında pek bir fark olmayabilir. Özellikle Amerika, Almanya, İngiltere, Çin, Fransa ve Türkiye arasındaki saat farkı en çok merak edilen konulardır.

Ülkeler arası saat farkı ve dünya saatleri konusunda bilgi sahibi olmak için haritadan ve dünya küresinden yararlanabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Amerikada saat kaç http://tr.worldclock.com/current-local-time-in_United%20States.htm buradan öğrenin.

    YanıtlaSil